Pelampau Yahudi rancang serang Al Aqsa setiap hari

Yayasan Wakaf dan Warisan Al Aqsa di wilayah jajahan 1948 mengingatkan tentang perancangan sekelompok pelampau Yahudi untuk melakukan berbagai operasi terhadap kepentingan kaum Muslimin, di antaranya adalah menyerbu masuk Masjid Al Aqsa pada setiap hari. Yayasan meminta warga Palestin di Al Quds dan wilayah jajahan 1948 supaya bersiap siaga dan terus menziarahi Masjid Al Aqsa.

Menurut siaran Infopalestina yang menerima sebuah kenyataan media pada hari Isnin 11 Oktober, Yayasan mengatakan sekelompok Yahudi melalui laman web mereka telah menyeru penyertaan ke konferens Yahudisasi Masjid Al Aqsa. Konferens yang bertemakan “Murid-murid Yahudi” itu akan diadakan pada hari Selasa di Salomo Al Quds.

Laman web berkenaan turut menyebut tentang acara Ma’madut – iaitu perancangan menyerangan Masjid Al Aqsa secara bersama-sama pada setiap hari.

Yayasan menekankan perlunya kaum muslimin bersiap-siaga di Masjid Al Aqsa dan berada di barisan hadapan untuk membela masjid yang suci itu dalam ketegangan seperti ini. (mn/InfoPalestina)

LANGGAN NEWSLETTER HALUAN PALESTIN
Dapatkan berita terkini Palestin di Email anda 
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Related Posts