Perusahaan Kasut Israel Menghina Islam dan Nabi Muhammad

kasut hina islamKetua Divisisyen Informasi gerakan Islam di wilayah Palestin 48 pada Isnin (10/8) lalu telah melaporkan, sebuah perusahaan kasut Zionis memasarkan produk kasut Babouj yang bertuliskan di bawahnya nama Muhammad Allah dengan tulisan berbentuk paku yang saling bertautan. Sementara di bahagian atasnya di tulis “Tuhan”. Sehingga ianya kelihatan bahawa nama perusahaan kasut tersebut adalah Muhammadullah dan logo perusahaan Tuhan di atasnya.

Perusahaan ini mengeluarkan kasut Babauj dan memasarkannya di pasaran. Seperti ditegaskan seorang warga muslim, Farhan Abu Ubaid dari Uyun Qarah yang menyampaikan berita ini pada gerakan Islam.

Menurutnya, ketika ia mendengar berita bahawa Zionis membuat kasut yang bertuliskan Muhammad ia segera berangkat ke pasar dan membeli kasut tersebut untuk membuktikan kebenaran berita tersebut dan terbukti benar.

Ternyata, tulisan Muhammad dengan khat runcing menyerupai paku yang saling bertautan dengan lafaz Allah, sementara di atasnya bertuliskan nama Ilah (tuhan). Setelah memeriksa kasut tersebut, sejumlah saksi meyakini bahawa tulisan tersebut dimaksudkan untuk menghina zat Ilahi dan merendahkan peribadi Muhammad SAW. (asy/pic/fn)

LANGGAN NEWSLETTER HALUAN PALESTIN
Dapatkan berita terkini Palestin di Email anda 
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Related Posts