Tentera Zionis serang al-Khalil, roboh rumah penduduk

AL-KHALIL, 7 Apr 2016 (PIC) — Tentera penjajah Zionis menceroboh masuk dan menyerang beberapa kawasan kejiranan Palestin di selatan al-Khalil dan mencetuskan suasana kelam kabut dengan meroboh rumah penduduk.

Pasukan tentera menyerang masuk dan menggeledah rumah yang didiami keluarga Muhammad Fayez al-Rajabi, sebelum memaksa semua penghuninya keluar. Pemilik rumah tersebut turut digari dan diculik.

Tentera Zionis juga menceroboh masuk kawasan Wadi al-Salman di selatan al-Khalil dan meroboh rumah penduduk di situ. Beberapa orang penduduk dipaksa ke kem tentera Etzion untuk disoal siasat.

Mereka kemudiannya memasuki rumah tahanan Sahban al-Titi di kem pelarian Fawar untuk mengambil ukuran bangunan untuk tujuan kerja perobohan.

Tentera menyekat laluan keluar-masuk kepada penduduk Palestin di utara al-Khalil dan meneruskan operasi di bandar Dura di barat daya al-Khalil, di mana letupan dan tembakan dilaporkan kedengaran. Jet tentera udara Zionis berlegar di ruang udara bandar tersebut sejak awal pagi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Related Posts